Wijnproeven bij de Apostelhoeve

Jong geleerd...

Nederlandse wijn is in opkomst. Dat geldt niet voor de Apostelhoeve: dat is reeds tientallen jaren een gevestigde naam. Mooie witte wijnen waarvan ik jaren terug al eens een Riesling proefde. Ik was destijds aangenaam verrast.

Helaas was de Apostelhoeve tijdens ons bezoek begin december bijna geheel uitverkocht waardoor we alleen Müller Thurgau konden proeven. Een eenvoudige maar lekkere wijn om als aperitief te drinken, fris met een lichte citrussmaak.

Ik heb me laten vertellen dat 2011 een mooi jaar lijkt te gaan worden: een goed voorjaar en najaar met een gematigde zomer, met over het hele seizoen wel veel zonuren. Geen betere reden om snel terug te keren en de hele range wijnen te proeven!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>