Test van wijn webshops met verrassend resultaat!

Meestal heb ik als aperitief wijn Tariquet Sauvignon Blanc in huis. Ja, niet direct van de wijnboer, maar gewoon van mijn slijter Overmars in Amsterdam. De meeste ‘wijnboerenwijn’ die ik koop is net wat duurder en dat trek ik niet zomaar open voor de borrel. Vroeger kocht ik deze wijn voor 4,95 per fles, nu zit deze wijn op 5,65. Misschien als gevolg van de positieve reviews die de wijn kreeg van o.a. Onno Kleyn. Ik koop de wijn in dozen en krijg dan de 12e fles gratis.  De prijs is daarmee 5,18 Euro. Een mooie prijs voor een goede en gewone ‘drinkwijn’.  Evt. kan ik de wijn voor dat geld zelfs thuis laten bezorgen, zonder verdere kosten.

Nu gaan er bij ons toch een heel aantal flessen op jaarbasis door en leek het me aardig eens te kijken of de wijn niet ergens nog goedkoper te krijgen is. Eens een Nederlander… Via internet, bij de vele webshops die ons land rijk is, moet het toch – zonder fysieke winkel – goedkoper op de markt te brengen zijn. Dacht ik. Ik heb uiteindelijk een uur gezocht zonder resultaat. De wijn is zeer goed verkrijgbaar en ik vond via Google al snel 10 webshops die de wijn verkochten. Bij geen van de webwinkels was de wijn echter goedkoper te krijgen. Meestal was de prijs per fles hoger en in veel gevallen kwamen daar ook nog bezorgkosten bij ondanks dat ik wel zo’n twee dozen wilde afnemen. Zie onderstaand het resultaat van mijn onderzoekje. 

Uiteraard zal ik niet beweren dat mijn onderzoek representatief is. Daarvoor zou je meer wijnen onder de loep moeten nemen. Misschien een leuk scriptieonderwerp voor een student?

Maar, het is toch wel opmerkelijk dat er niet één webshop goedkoper bleek dan mijn locale wijnhandel. De gemiddelde prijs van deze online wijnshops lag met 6,46 Euro 25% hoger dan de prijs (5,18 Euro) die ik bij mijn wijnhandel betaal. Ik sta hier echt van te kijken!

Toch maar weer gewoon richting de slijterij dus wat toch ook veel gezelliger is. En binnenkort mag je er ook nog (legaal) proeven. Daar kan geen webshop tegenop. Beatrix voorspelde het al!

Op stand dineren in Ischgl…?

Op de smokkelaarsroute in Zwitserland

Skiën in Ischgl = veel gezelligheid, après ski in barren als Trofana en Kuhstall, de nodige liters bier tot je nemen, het avondeten overslaan of (nog erger) in de Mc Donalds belanden. Maar… het kan ook anders en zo belanden we bij toeval in de wijnkelder van een hotel en krijgen we prijzige – maar daarom niet minder mooie – magnums Blaufränkisch voorgeschoteld… Wat een gezelligheid!

Wijnkeller diner

Steun de bubbel petitie!

Wijnjager steunt de bubbel petitie van Hubrecht Duijker in samenwerking met By The Grape (Derrick Neleman). 40.000 handtekeningen zijn nodig voor ‘Bubbeltax: nee!’ Hier kun je digitaal ondertekenen: http://bubbel.petities.nl/ 

 bubbels

Wij
alle wijndrinkers in Nederland.

constateren

wijnen met bubbels: champagne, prosecco, cava, etc.. Per honderd liter wijn met koolzuurgas moet naast btw ook 240 euro accijns worden betaald. Voor wijnen zonder bubbels is dat maar 70 euro. Dit is de reden dat flessen bubbels te duur zijn. Hubrecht Duijker en Bythegrape.com vinden dat deze extra accijnsheffing achterhaald is: “Omdat generaties geleden alleen de welgestelden dure champagnes nuttigden, kon de staat deze luxewijn extra belasten.

en verzoeken

dat de extra accijns op mousserende wijnen wordt afgeschaft.

Teken hier: http://bubbel.petities.nl/